برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

ممنوعیت معامله زمین در شهرک‌های صنعتی

۰۰:۲۴ - ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

  • 0
  • 0
  • 56

۲۳

فروردین

ممنوعیت معامله زمین در شهرک‌های صنعتی معمولاً به دلیل حفظ کاربری صنعتی زمین و تشویق به راه‌اندازی واحدهای تولیدی انجام می‌شود

شهرک صنعتی 

شهرک صنعتی مکانی است که دارای محدوده و مساحت معینی می باشد که براساس قانون تأسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران و اصلاحات بعدی ایجاد شده یا می‌شود و نواحی صنعتی مشمول قانون شرکت شهرکهای صنعتی‌ ، شامل مجموعه‌ای ساماندهی شده از واحدهای صنعتی‌، پژوهشی‌ ، فناوری و خدمات پشتیبانی است که در آن امکانات زیربنایی و خدمات ضروری مورد نیاز به‌ واحدهای مذکور واگذار می‌شود.

 

انتقال مالکیت در این شهرک ها با توجه به اهدافی که برای احداث این واحد ها وجود دارد با محدودیت ها و ممنوعیت های قانونی مواجه است.

دلایل ممنوعیت معامله زمین در شهرک های صنعتی

ممنوعیت معامله زمین در شهرک‌های صنعتی معمولاً به دلیل حفظ کاربری صنعتی زمین و تشویق به راه‌اندازی واحدهای تولیدی انجام می‌شود. پس کسانی که زمین صنعتی در این شهرک‌ها دارند حق خرید و فروش زمین به شکل آزاد یا بدون اجرای طرح تولیدی را ندارند. در ادامه نوشتار به سایر دلایل ممنوعیت معامله در شهرک های صنعتی اشاره خواهیم کرد.

 

جلوگیری از دلالی و زمین‌خواری:

کسانی که به خاطر داشتن شرایط و موقعیت خاص  یک زمین صنعتی را با قیمت دولتی یا یارانه‌ای دریافت کرده اند و می خواهند بدون راه‌اندازی واحد صنعتی، آن را با قیمت بالا بفروشند، مسلما قوانین موجود این اجازه را به آنها نخواهد داد.

 

توسعه صنعتی:

مهمترین و منطقی ترین دلیل برای ممنوعیت معامله در شهرکهای صنعتی حفظ توسعه صنعتی در این شهرک هاست ، مردم باید بدانند که زمین‌های شهرک صنعتی به تولید اختصاص داده شده‌اند نه برای سرمایه‌گذاری ملکی .

 

افزایش بهره‌وری:

تشویق به بهره‌برداری واقعی از زمین‌ها به‌جای نگهداری یا فروش بدون استفاده.

 

مواردی که اجازه انتقال زمین های شهرک صنعتی داده می شود :

معمولاً در این موارد تنها در شرایط خاصی مثل تغییر مالکیت از طریق وراثت ، انتقال به شریک تجاری ، یا ادغام واحدها با مجوز سازمان ، امکان معامله وجود دارد.

 

با توجه به اینکه در شهرک‌های صنعتی شرایط خاصی حاکم است معامله زمین در این مناطق ، با محدودیت‌های قانونی مواجه است.

برابر قوانین و مقررات ایران، هرگونه معامله زمین در این شهرک‌ها ممنوع بوده و به دلایل زیر انجام هرگونه معامله مستقیم بین خریدار و فروشنده توصیه نمی‌شود.

شرایط معامله زمین در شهرک های صنعتی

 

شرط بهره‌برداری و تولید

در تمام معاملات شهرک های صنعتی شرط بهره برداری و تولید به صورت ضمنی وجود دارد ، یعنی مالکیت زمین در شهرک‌های صنعتی مشروط به بهره‌برداری و تولید است.

بنابراین خریدار زمین مکلف است ظرف مدت مشخصی (معمولاً دو سال) به بهره‌برداری از زمین و ایجاد واحد تولیدی اقدام کند.

در غیر این صورت، قرارداد فسخ و زمین به سازمان (شرکت) شهرک‌های صنعتی بازگردانده می‌شود.

 

نظارت سازمان شهرک‌های صنعتی

تمام معاملات زمین در شهرک‌های صنعتی باید تحت نظارت و مجوز سازمان شهرک‌های صنعتی انجام شود.

این سازمان مسئول نظارت بر رعایت قوانین و مقررات مربوط به زمین‌های صنعتی شهرک می باشد.

 

برابر ماده ۱۰ قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی ، دفاتر اسناد رسمی موظفند در هنگام تنظیم هر نوع سند اعم از انتقال‌ ، اجاره‌ ، رهن‌ ، صلح و هبه علاوه بر تأیید شرکت شهرکهای صنعتی استان‌، گواهی مربوط به تسویه حساب هزینه‌های مشترک را که به تأیید شرکت خدماتی مربوط رسیده باشد از مالک یا قائم‌مقام یا نماینده قانونی او مطالبه نمایند.

 

توجه داشته باشید که معامله در این شهرک ها اقدامی پیچیده و مهم است که خطر از دست رفتن سرمایه در آن بالاست .

انجام معاملات مستقیم و بدون اطلاع از قوانین و مقررات حاکم بر شهرک‌های صنعتی ، می‌تواند منجر به از دست رفتن سرمایه خریدار شود. زیرا در صورت بروز هرگونه مشکل قانونی ، امکان ابطال معامله و بازپس‌گیری زمین وجود دارد.

 

پس برای آگاهی از قوانین و قواعد مربوط به معامله در شهرک صنعتی لازم است یک مشاوره حقوقی تخصصی داشته باشید.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

 

 

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب