آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره ترین وکلای ایران در سریع ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی مشاور تجربه خواهید کرد.

تنظیم لایحه شهرداری

فرم درخواست خدمات تنظیم لایحه شهرداری

انتخاب مدارک

درخواست مجدد کد : {{ countdownService }}

مشاوره، جدا از این خدمات بوده و با این خدمات به شما مشاوره ای ارائه نمیشه

تنظیم لایحه دفاعیه کمیسیون های شهرداری

کمیسیون ماده 100 شهرداری یکی از بحث انگیزترین بخش‌های دریافت مجوزهای ساخت و ساز شهری است. در این مقاله قصد داریم به بررسی قانون ماده 100 شهرداری بپردازیم و ببینیم در صورت بروز تخلف باید به چه شیوه‌ای اقدام به تنظیم لایحه دفاعیه در کمسیون ماده 100 نماییم.
 

کمسیون ماده 100 شهرداری

 
بر طبق ماده 100 قانون شهرداری، وظایف مشخصی برای شهروندان جهت ساخت املاک و مستغلات و طی مراحل قانونی و وظایف نهاد شهرداری بر این ساخت و سازها در نظر گرفته شده است. در قانون 100 شهرداری‌ها این وظایف به شرح زیر تعریف شده است:
«مالکین اراضی و املاک واقع در محدود شهر و یا حریم آن، باید پیش از هر اقدام عمرانی و یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان‌سازی از شهرداری منطقه خود پروانه لازم را اخذ نمایند. شهرداری می‌تواند از عملیات‌های ساختمانی بدون پروانه و یا مخالف با مفاد پروانه اخذ شده، به وسیله مأمورین خود اعم از اینکه ساختمان در زمین محصور و یا غیر محصور واقع شده باشد جلوگیری کند».
نثر قانون بسیار صریح و واضح است و به خوبی مراحل اداری لازم و نیز وظایف شهروندان و شهرداری‌ها و نحوه رسیدگی به تخلفات را تعیین کرده است.
اما اگر مالکی بنا به هر دلیل نسبت به اصول این قانون تعدی داشته باشد و تخلفی را مرتکب شود چه کاری باید انجام دهد؟ در ادامه این مقاله به این موضوع می‌پردازیم.
مواردی که سبب تخلف کمسیون ماده 100 می‌شود
تخلفات شهروندان در زمینه ساخت ساز می‌تواند در چند گروه زیر قرار گیرد:
تخلفات ساختمانی (مانند تغییر نقشه ساخت، ایجاد ابنیه غیر مجاز و یا سایر تغییرات مشابه)؛
تخلفات مرتبط به تغییر کاربری که در پروانه ساختمان به آن اشاره شده است (مانند تغییر کاربری مسکونی به تجاری و یا برعکس)؛
تخلفات مربوط به تجاوز به معابر (مانند دست اندازی به حریم کوچه و پیاده رو).
هر ناحیه شهرداری مسئول رسیدگی به سایر تخلفاتی ساختمانی است که بر طبق ماده 100 بر عهده شهرداری‌ها گذاشته شده است.
 

لایحه دفاعیه کمیسیون های شهرداری

 
بعد از احراز تخلف توسط عوامل نظارتی شهرداری، مالک ساختمان در حال ساخت جهت ارائه توضیحات به شهرداری فراخوانده می‌شود. در مرحله بدوی فرد باید برای تخلف ایجاد شده توضیحات قانع کننده ارائه دهد یا آنکه تخلف بروز کرده را مرتفع کند. برای مثال استفاده از حریم کوچه برای ساخت و ساز و یا تغییر بدوی در نقشه یا تغییر کاربری در ابتدای کار از تخلفات معمول است. در صورتی که ساختمان به صورت کامل ساخته شده باشد و یا عامل تخلف غیرقابل اصلاح باشد پرونده تخلف از سوی مسئولین شهرداری به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌شود تا درباره تخلف ایجاد شده تصمیم‌گیری شود. در این زمان مالک ساختمان باید نسبت به تخلفات بروز کرده و علت آن‌ها به کمیسیون توضیحات قانع کننده‌ای را در قالب یک لایحه ارائه کند. در صورت قابل قبول بودن توضیحات لایحه دفاعیه (اغلب با نظر کارشناسان مورد اعتماد کمیسیون) رأی به ادامه کار و دریافت پروانه ساخت داده می‌شود در غیر این صورت رأی به تخریب بنا و یا سایر اقدامات قانونی داده می‌شود.
 

نگارش لایحه دفاعیه شهرداری

 
بعد از بروز تخلفات یاد شده توسط شهروندان و کشف تخلف توسط شهرداری، پرونده ساختمان مورد نظر به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌شود. در اینجا شهروندان باید نسبت به تنظیم لایحه دفاعیه در کمیسیون ماده 100 اقدام کنند.
برای تنظیم لایحه دفاعیه در کمیسیون ماده 100 باید به نکات زیر دقت کنید و موارد زیر را در این لایحه درج بفرمائید:
مراحل ابطال تمبر مالیاتی، نام وکیل و نام موکل و مشخصات پرونده را در ابتدای لایحه دفاعیه خودتان وارد کنید. این کار سبب تسریع رسیدگی به پرونده و درج مشخصات آن در دفاتر ثبت کمیسیون ماده 100 می‌گردد.
شرح کامل و در عین حال عاری از هر توضیح و اضافه گوئی درباره ساختمان، نحوه دریافت پروانه و یا علت عدم دریافت آن و نیز تخلف مطرح شده بنویسید. در صورت دریافت پروانه ساخت و ساز شماره پروانه را در صورت لایحه دفاعیه شهرداری خودتان وارد کرده و تصویر آن را در پیوست دفاعیه قرار دهید.
در زمینه مواردی مانند شماره نامه‌ها، تاریخ دریافت و یا تحویل آن‌ها، مبالغ واریز شده به حساب‌های شهرداری و یا سایر نهادها، شماره فیش و بانک عهده دار حساب دقت به خرج دهید و شماره‌ها، تاریخ‌ها و علت دریافت، تحویل و یا پرداخت‌های یاد شده را با دقت توضیح دهید. به خصوص در مواردی که این موارد مرتبط به جریمه‌ها و یا مالیات‌های لازم برای ساخت و ساز بوده باشند. بهتر است تصویر کپی از این مدارک نیز در پیوست دفاعیه باشد.
در صورتی که قبل از این پرونده شما در کمیسیون ماده 100 شهرداری رسیدگی شده و به پرونده به صدور رأی منتهی شده است و شما نسبت به این رأی اعتراض دارید، علت این اعتراض و اقدامات برای رفع تخلف را توضیح دهید. این بخش از لایحه دفاعیه شهرداری بهتر است که نظر کارشناس شهرداری و یا نهادهای مربوطه مانند کارشناس رسمی دادگستری که دال بر رفع تخلف و یا اضاله حکم قبلی است را پیوست کنید. دقت کنید که باید رأی و یا نظر قاطع آن‌ها منوط بر رفع تخلف باشد و نه آنکه صرفاً به بیان نظر شخصی و یا اشاره به مواد قانونی باشد. در مواردی که کمیسیون ماده 100 نظر مشورتی از کارشناسان درخواست کرده است، پیوست نظر آن‌ها در لایحه دفاعیه کمیسیون ماده 100 الزامی است.
در بخش بعدی باید خواسته خودتان را با دقت توضیح دهید. در این بخش باید خواسته دقیق خود را به دور از هر گونه حواشی به کمیسیون بیان کنید.
روند رسیدگی به لایحه‌های دفاعیه در شهرداری
پس از دریافت لایحه دفاعیه ماده 100 شهرداری، این کمیسیون در کارتابل این کمیسیون ثبت می‌شود و بسته به تراکم پرونده‌ها و جلسات کاری، زمان مشخصی برای رسیدگی به این لایحه به شما اعلام می‌شود. در اینجا شما با دو روند کاری مواجه می‌شوید:
1- کمیسیون ماده 100 شهرداری شما را بری از تخلف تشخیص داده و یا آنکه ادامه کار را مشروط به پرداخت جریمه و یا اصلاح پروانه می کند و سپس به شما اجازه ساخت و ساز و دریافت پایان ساخت را می‌دهد.
2- کمیسیون ماده 100 شما را متخلف محسوب می‌کند و حکم به تخریب ساختمان و یا رفع مورد تخلف می‌دهد و شرایط ادامه کار را منوط به آن و یا اجرای سایر احکام می‌کند. در این زمان فرد خاطی باید در ظرف مدت مشخص شده در جوابیه کمیسیون نسبت به اصلاح ساختمان و یا موارد تخلف و اجرای احکام اقدام کند. در غیر این صورت کمیسیون نسبت به ارجاع پرونده تخلف به بخش اجرای احکام و سایر دستگاه‌های ذیربط قضائی اقدام می‌کند.
 

ابطال رای کمیسیون های شهرداری

 
بسته به نوع تخلفی که شهروندان در ساخت و ساز بناها مرتکب می‌شوند رأی کمیسیون ماده 100 شهرداری قابل تغییر است. برای مثال در مواردی مانند تغییر در نقشه در صورتی که تغییر نقشه به تغییر کاربری منجر نشده باشد و یا تخلف تغییر چشمگیری در بنا ایجاد نکرده باشد، متخلف با پرداخت جریمه ، اصلاح نقشه و تقدیم لایحه دفاعیه به کمیسیون ماده 100 شهرداری می‌تواند نسبت به دریافت رأی تجدید نظر اقدام کند. اما در تخلفات شدیدتر مانند تغییر کامل کاربری ملک، تعرض به حریم معابر و یا ساخت و سازهای نا ایمن در اغلب پرونده‌ها نظر کمیسیون ثابت است و حتی بعد از تقدیم لوایح متعدد هم رأی اول بر قرار بوده و لازم الاجرا باقی می ماند.
 

خدمات تنظیم لایحه شهرداری آنی مشاور

معمولاً در موارد زیر نیاز به تنظیم‌ لایحه شهرداری برای پرونده خود خواهید داشت 
 
هنگامی که پرونده شما در کمیسیون ماده صد یا کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری مطرح باشد.
 
هنگامی که پرونده شما در مرجع داوری در معاملات شهرداری مطرح باشد 
 
هنگامی که پرونده شما در دیوان عدالت اداری مطرح باشد 
 
هنگامی که پرونده شما در سازمان بازرسی کل کشور مطرح باشد

هزینه خدمات تنظیم لایحه شهرداری آنی مشاور

هزینه تنظیم لایحه شهرداری بستگی دارد به اینکه پرونده شما در کدام یک از مراحل و مراجعی که گفتیم مطرح باشد. همچنین هزینه تنظیم لایحه شهرداری برای شما بستگی دارد به اینکه حجم پرونده و مسائل و موضوعات مرتبط با آن چقدر باشد.
در هر صورت ، پس از آنکه درخواست خود برای تنظیم لایحه شهرداری را به آنی مشاور اعلام نمودید آنی مشاور درباره جزئیات و مدارک مرتبط با درخواست شما بررسی لازم را انجام می‌دهد و هزینه تنظیم لایحه شهرداری را به شما اعلام می نماید.

 

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب