برای نخستین بار در ایران "تنظیم خودکار اظهارنامه قضایی" با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان در سامانه آنی‌مشاور

آنی مشاور

مشاوره با مشاوران با تجربه و خبره

مشاوره با برترین و خبره‌ترین مشاوران در سریع‌ترین زمان ممکن را به صورت حضوری، تلفنی و نوشتاری در آنی‌ مشاور تجربه خواهید کرد.

آرای قابل تجدیدنظر دادگاه صلح

۰۲:۰۹ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

  • 0
  • 0
  • 45

۳۰

فروردین

آیا آرای دادگاه های صلح قابل تجدید نظر هستند ؟ در چه مواردی امکان اعتراض به رای دادگاه صلح وجود دارد؟

 

در این نوشتار به بیان نکات حقوقی کاربردی درباره دادگاه صلح و آرای قابل تجدیدنظر دادگاه صلح می پردازیم.

 

برابر قانون جدید شورای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ دادگاهی به نام دادگاه صلح با هدف تسهیل و تسریع در رسیدگی به برخی دعاوی که در قانون به آنها اشاره شده، تشکیل شده است. بعلاوه مهمترین دستاوردی که از تشکیل این دادگاه ها به دست می آید کاهش پرونده های دادگاه های عمومی ، سرعت در رسیدگی ، کاهش هزینه ها و در نهایت کاهش مشکلات مردم و دستگاه قضایی و حفظ نظم عمومی کشور می باشد.

تفاوت شورا و دادگاه صلح

تفاوتی که شورا با دادگاه صلح دارد اینست که شورا تنها صلاحیت صلح و سازش بین طرفین اختلاف را دارد اما دادگاه صلح قانونا می تواند به دعوی رسیدگی و رای قضایی صادر نماید. البته پیش از آن تلاش می کند بین طرفین سازش ایجاد کند و در صورت عدم توافق بر سازش اقدام به رسیدگی و صدور حکم می نماید.

 

رسیدگی دادگاه صلح

دادگاه صلح با رضایت طرفین، پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر می‌باشند یا شعبه شورا یا میانجی‌گری ارجاع می‌دهد.

اگرحداکثر ظرف دو ماه بین طرفین سازش شود، مراتب صورت‌جلسه و برای صدور رای به قاضی دادگاه صلح اعلام می‌شود تا برابر مقررات اقدام کند.

اگر بین طرفین سازش نشود ، قاضی دادگاه صلح برابر قانون، به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رای می‌نماید.

 

برابر تبصره ۵ ماده ۱۲ قانون جدید شورای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ آرای صادره از دادگاه صلح قطعی است مگر در موارد زیر که قابل تجدید نظر می باشد . دادگاه تجدید نظر استان صلاحیت رسیدگی به این آرا را دارد.

 

آرای قابل تجدیدنظر دادگاه صلح

الف- دعاوی مالی با خواسته بیش از پانصد میلیون تا یک میلیارد ریال قابل تجدید است. (خواسته بیشتر از نصف نصاب دعاوی مالی در صلاحیت دادگاه صلح) پس دعاوی با خواسته پانصد میلیون ریال و کمتر از آن قطعی می باشند.

 

ب- جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرائم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی نسبت به دیه یا ارش، در صورتی که میزان یا جمع آن‌ها بیش از یک دهم دیه کامل یا معادل آن باشد قابل تجدیدنظر است.

 

پ- دعاوی حقوقی تصرف عدوانی ، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب یک میلیارد ریال ، در صورتی که پرونده طلاق در جریان نباشد ، دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستاجره و تعدیل اجاره‌بها به‌جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت.

 

ت- اعسار از پرداخت محکوم‌به در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد مشروط به اینکه اصل دعوا قابل اعتراض باشد.

 

ث- جنبه عمومی کلیه جرائم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی در صورتی که مجازات قانونی آن درجه شش یا بیشتر باشد. پس جنبه خصوصی این جرایم قطعی هستند.

 

ج- جرائم عمدی تعزیری که مجازات قانونی آن‌ها حبس درجه هفت باشد، پس درجه ۸ قطعی است.

توصیه آنی مشاور اینست که پیش از طرح دعوا حتما از یک وکیل متخصص در دعاوی مشاوره بگیرید انتخاب مرجع صالح به رسیدگی یک موضوع مهم است که در صورت توجه نکردن به آن مسلما با قرار عدم صلاحیت مواجه خواهید شد بعلاوه هم ، زمان را از دست خواهید داد و هم متحمل هزینه های اضافی خواهید شد حتی ممکن است به کلی حقوق قانونی خود را از دست بدهید.

 

شما عزیزان می‌توانید برای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی و یا سفارش تنظیم لایحه و دادخواست ، تنظیم اظهارنامه آنلاین و دفاعیات حقوقی و دریافت دیگر خدمات حقوقی از مشاوران، کارشناسان و وکلای متخصص در «آنی مشاور» از ساعت ۱۰ تا ۱۷ روزهای غیر‌تعطیل شنبه تا چهارشنبه با شماره‌ : 02188326049 و یا 09195663606 با ما تماس بگیرید.

همچنین امکان دریافت مشاوره آنلاین حقوقی و دریافت برخی خدمات حقوقی از طریق پیوند زیر برای شما فراهم می‌باشد.

 

http://animoshaver.ir

 

دانستنی های مرتبط

نظرات (0)

فرم نظر

طراحی و توسعه : ره وب